Gun kinderen een rol bij de uitvaart

Kinderen zijn vaak nog heel onbevangen als het over doodgaan gaat. Ze weten nog niet ‘hoe het hoort’ en worden daar dus ook niet door belemmerd. Natuurlijk hebben ze verdriet, vinden ze het naar en vooral de heel jonge kinderen snappen het niet helemaal. In mijn gesprekken met volwassenen die als kind een ouder of iemand anders dichtbij hebben verloren hoor ik steeds weer dat kinderen die betrokken werden met veel meer warmte op het afscheid terugkijken. En vooral dat ze het als heel naar hebben ervaren als ze weg zijn gehouden bij de gebeurtenissen rondom het overlijden.

Hier een heel mooi voorbeeld van een afscheid waarin ook de jonge dochters en hun vriendjes en vriendinnetjes samen op hun manier mooi afscheid hebben kunnen nemen. Al op de dag zelf zeiden ze dat ze het een heel fijne dag vonden. Ik ben blij voor deze meisjes dat ze altijd weer terug kunnen kijken op dit afscheid en hun foto’s op school kunnen delen en er op deze manier.over kunnen blijven praten.

De mooie begraafplaats is begraafplaats Zuiderhof in Hilversum en de uitvaartondernemer die deze familie geholpen heeft om dit prachtige afscheid mogelijk te maken is Anneloes Kokshoorn.

Vorige
Vorige

Begraafplaats en crematorium Zorgvlied, Vakblad uitvaart

Volgende
Volgende

Review Anneloes - uitvaartondernemer Anneloes met aandacht